Ikjeunemie

4 populairste loopapps!

Er zijn tientallen hardloop apps waarmee je je training kunt bijhouden.
Maar welke past het beste bij jou? Wij zetten 5 populaire running apps
op een rij voor jou.

De gratis versie van Strava biedt overzichtelijke menu’s met eenvoudige toegang tot al je trainingsgegevens. Je kan onder andere zien wat je afstand, tijd, hoogtemeters en eventuele hartslag zijn.

Wil je jouw data uitvoeriger gaan analyseren? Ga dan voor de premiumversie van € 59,99/ jaar. Hiermee kan je niet enkel de gegevens bijhouden, ook kan je makkelijk doelen opstellen die Strava zorgvuldig voor je bewaakt.

Strava geeft je zelfs virtuele bekers en badges waneer je de maandelijkse uitdagingen voltooit. Leuke beloning, toch?

De Nike Run Club app is volledig gratis te gebruiken. Hier gaat het vooral om plezier, beloningen en motivatie. Een leuke app om samen met je vrienden uitdagingen aan te gaan. Een simpel klassement geeft weer wie het meeste uitdagingen heeft voltooid of wie het hoogst aantal kilometers heeft gelopen. De app houdt je afstand, tempo en tijd bij, maar verder niet veel meer.

Met deze app kan je makkelijk zelf je schema opstellen om te gaan lopen en is het eens te koud buiten of het regent te veel? Geen probleem, deze app wordt gesynchroniseerd met de Nike training app! Dus zullen ook andere sporten geregistreerd worden. De schema’s passen zich voortdurend aan. Ze bekijken je loopgegevens, alsook hoe lastig de loopsessie voor je was.

Nike Run Club motiveert je met wekelijkse en maandelijkse challenges. Door bijvoorbeeld persoonlijke records te overtreffen, verdien je badges en trofeeën. Als laatste bestaat er een ‘coach’ functie. Deze geeft je individuele tips en advies. Je kan er ook video’s bekijken van topatleten die door nike worden gesponsord.

Net als Nike, heeft ook Adidas een loopapp. Deze kan je zowel gratis als betalende gebruiken. Voor de premium versie betaal je € 9,99 euro per maand of € 59,99 voor een jaar. De gratis versie beperkt zich echter wel tot de basis van hardlopen en heeft weinig functies.

De betaalde versie gaat veel verder. Je krijgt gedetailleerde data en live aanmoedigingen via audioberichten, die al dan niet doorgestuurd zijn van je vrienden die de app ook gebruiken . Bovendien kun je verschillende trainingsschema’s downloaden, krijg je routes, oefeningen en een voedingslogboek. Naast al deze mogelijkheden, wordt een wekelijks rapport samen met trainingsdata en statistieken opgesteld.

Stel nieuwe doelen op en ga uitdagingen aan, het meest indrukwekkende aan deze app is misschien wel de verhalen. Hierbij wordt de spanning van het verhaal weerspiegelt in muziek met een verhoogd aantal beats per minuut.

Map my run is veel meer dan één van de zoveelste hardloop app. Het brengt je volledige levensstijl in kaart. Het duidelijke menu geeft de gewoonlijke data weer, maar er is ook plaats om je voedingsgewoonten in te geven. De hardloop app geeft aan wat je kunt veranderen aan je voeding door middel van je profiel en trainingen.

Deze app is deels gratis en deels betalend, voor de premium versie betaal je € 5,99 per maand of € 29,99 voor een jaar. Met de betalende versie kan je nog iets verder gaan. Zo kan je live-tracking doen, geavanceerde hartslagdata registreren, trainingsplan bijhouden en Route Genius gebruiken. De Route Genius suggereert een route op basis van de afstand die je ingeeft.

Wij love lopen