Ikjeunemie

De ideale loopoutfit

Dé basis van een goede loopoutfit zijn de schoenen. Pik er – zélfs als beginner – niet het eerste beste paar schoenen uit. Je knieën zullen je dankbaar zijn. En daarna? Simpel shirt, joggingbroek aan en knallen? Bijna! Ook de rest van je loopoutfit stel je best zorgvuldig samen. Wij geven je enkele tips voor een optimale loopoutfit.

Slimme stofkeuze

Plan je binnenkort een shopsessie in? Super! Hou zeker rekening met het soort materiaal van de items die je in je winkelmand gooit. Katoen is een no-go: vermijd de stof in je shirts, loopbroeken én ondergoed. Deze stof houdt zweet en vocht op, waardoor katoenen kleding snel nat wordt. Slecht voor je spieren en oncomfortabel tijdens ’t lopen.

Kies voor synthetische materialen als polyester of lycra. Ook Dri-Fit en Coolmax zijn 2 materialen speciaal ontwikkeld om goed te ademen. We tonen zelf het goede voorbeeld met de 100% polyester Ikjeunemie-shirts. Ontdek hier dé Ikjeunemie-shirts en loop binnenkort ook katoenvrij.

Seizoenswissel

Ideaal excuus om een nieuwe loopoutfit te scoren: de seizoenswissel. Stem je outfit af op het seizoen. Laagjes in de winter, korte broek in de zomer. Erg koude temperaturen? Kies dan voor merinowol. Klinkt gek? Het is nochtans hét ideale loopstofje. Merinowol is ultradun, erg warm bij winterse temperaturen en blijft lang geurloos: bonuspunten! Ook een fijne muts uit synthetisch materiaal is een musthave.

Soigneer je kleding

Stevige training achter de kiezen? Was je loopkleding meteen na het sporten. Zweet kan je kleding aantasten en de geur blijft na verloop van tijd in je kleding zitten. Kies voor een programma op 30° en stop je loopkleding nóóit in de droger! Ook wasverzachter gaat niet zo goed samen met loopkleding. Probeer het gebruik ervan af en toe te vermijden. Ook bij wasmiddel geldt: less is more. Hoewel het tegenstrijdig klinkt leidt te veel wasmiddel net tot vieze geurtjes.

TIP: Heeft je favoriete loopoutfit een geurtje? Pas een azijnbehandeling toe! Laat kleding een halfuurtje weken in koud water, aangelengd met azijn. Et voila, zo goed als nieuw!

De regel van tien

Vijf minuten aan het lopen, knalrood hoofd en zweten als een rund. Té warme kleding: we’ve all been there. Handige truc om dit soort fiasco’s te vermijden: de regel van tien. Is het 5°C buiten? Dan voelt het tijdens ’t lopen aan als 15°C. Stem je kleding af op die laatste temperatuur.

Handige regel, maar geen heilige graal. Als beginnende loper geef je jezelf best de tijd om je eigen voorkeuren te ontdekken. Training, training en nog eens training. Succes!

Wat zijn jouw ultieme loopkledingtips? Deel ze op onze Facebookpagina met #Ikjeunemie

Wij love lopen