Ikjeunemie

De mooiste looproutes van West-Vlaanderen

Ben je wat uitgekeken op je gebruikelijke looproute? Dan kennen wij nog wel wat mooie plaatsen in West-Vlaanderen!

De Vesten (Brugge)

Een loopparcour voor echte natuur- en historieliefhebbers. 8,6 kilometer loopplezier rondom de historische binnenstad van Brugge. Op weg vind je 4 overgebleven molens en loop je door de verschillende stadspoorten.

Ben je eerder een avondloper? Geen probleem, de vesten zijn grotendeels verlicht. Iedere vijfhondermeter is er een afstandsaanduiding geplaatst, zodat je gemakkelijk het aantal gelopen kilometers kan bijhouden.

Bron: Stad Brugge

De Mortagne route (Spiere-Helkijn)

De Mortagnelooproute neemt je mee doorheen het panoramische landschap van de Scheldevallei tussen Spiere en Helkijn. Je loopt langs een verlaten spoorwegbedding, boerenslagen, kastelen en kasteelhoeven. Je kan terugkeren via de groene oevers van de Schelde en het Spierekanaal. De route heeft een afstand van 13,10 kilometer.

Bron: Westtoer

Hazegrasroute (Knokke-Heist)

Loop langs de hazegrasroute en ontdek de binnenduinen van het zoute en de achterliggende polders van Knokke-Heist. Neem je even een pauze tijden het lopen? Stop dan aan de kalfsmolen en de Graaf Jansdijk, het oudste stukje dijk aan onze kust.

Bron: RF

Drie Kastelenwandelroute (Tillegem)

Aan de rand van Brugge kan je al je energie kwijt op het drie kastelen pad. De 12 kilometer lange, prima bewegwijzerde route loopt via wandelpaden en kasteldreven doorheen uitgestrekte bossen, heideveldjes, graslanden en hoogstamboomgaarden. Zo ontdek je het gevarieerde boslandschap ten zuiden van Brugge.

Bron: De Morgen

De dode Ijzerroute (Poperinge)

Loop je graag alleen? Of kom je ook niet graag andere lopers tegen? Dan is dit de ideale route voor jou. Door land- en kerkweggetjes loop je langs het schilderachtige dorpje Haringe, ooit een bolwerk van smokkelaars.

Loop langs de Zwijnbeek, De Ijzer en de Heidebeek, vergeet zeker niet te genieten van de prachtige natuur eromheen.

Bron: Westtoer

De Gavers (Harelbeke)

Recreatiedomein de Gavers is het grootste natuur- en recreatiedomein van Zuid West-Vlaanderen. Door de aanleg van verschillende paden kan jij op je gemak gaan lopen.

Bron: Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers

Preshoekbos (Kortrijk)

In de laatste jaren is er stilaan verandering in Preshoekbos gekomen tot een plaats waar men tot rust kan komen en een ideale plek om te gaan joggen. Doordat de flora en de fauna steeds evolueert heb je niet steeds het gevoel dat je hetzelfde parcour aan het lopen bent.

Bron: Toerisme Leiestreek

Wij love lopen