Ikjeunemie

Deze hardlooptrend is goed voor je lichaam én je omgeving!

Het Zweedse loopconcept plogging is nu trending in heel Europa. Plogging is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka’ (verzamelen) en het Engelse jogging. Bij deze training verzamel je tijdens het lopen dus afval dat je later netjes in de vuilbak deponeert. Op die manier wordt jouw training veel dynamischer en heeft het milieu er ook baat bij.

Voor je begint aan een plogsessie zijn er enkele dingen die je moet overwegen. Staan er op je route veel vuilnisbakken of neem je zelf een zak mee om het afval in te werpen? Wij raden alvast aan zelf een zak mee te nemen zodat je je echt bewust wordt van hoeveel je hebt bijgedragen aan een schonere omgeving. Bovendien kan je er daarna nog voor kiezen om de inhoud van je zak te sorteren (goed voor het milieu: dubbel check!). 

Plogging wordt ook vaak in groep gedaan. In groep kan je er voor kiezen om samen te werken, maar evengoed kan er wat competitie in de sessie gestopt worden door om het snelst een zak te vullen. In sommige buurten worden zelf evenementen georganiseerd waarbij iedereen samenkomt om teploggen. Het kan dus ook sociaal een heel aangename ervaring worden!

Ook fysiek heeft plogging alleen maar voordelen. Doordat je af en toe bukt om iets op te rapen en doordat je in intervallen loopt, wordt de vetverbranding beter gestimuleerd. Bovendien draag je ook meer gewicht met je mee, waardoor je niet alleen aan cardio doet, maar ook een lichte krachttraining krijgt. Een propere omgeving en een intensieve training: alleen maar voordelen dus!

Plogging ook eens uitproberen? Laat het ons weten door op instagram een plogselfie  met de hashtag #ikjeunemie te delen!

Wij love lopen