Havermoutpannenkoekjes met banaan

Blogpost door Jet De Mol

Iedereen kent het fenomeen van de laatste banaan die blijft liggen in de fruitschaal omdat ze te rijp geworden is. Geen nood, die rijpe banaan is net wat je nodig hebt voor dit eenvoudige en overheerlijke recept.

Ingrediënten

Goed nieuws; deze pannenkoekjes zijn gezond én eenvoudig. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig.

  • 200 ml melk
  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen

Tip: Voeg een klein scheutje zonnebloemolie toe aan het beslag. Hierdoor bakken de pannenkoekjes mooi.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een grote maatbeker en meng vervolgens met een staafmixer alles goed door elkaar zodat het een smeuïg en luchtig beslag wordt.

Doe een klein beetje boter (of zonnebloemolie) in de pan en laat het smelten. Maak vervolgens 3 dikke pannenkoekjes en laat ze aan beide kanten ongeveer 3 minuutjes bakken.

Serveertip

De pannenkoeken zijn heerlijk met een scheutje agavesiroop (of honing) en blauwe bessen. Je kan deze pannenkoeken de avond voordien maken, ze zullen heerlijk smaken als ontbijt.

Smakelijk! 🙂

Wij love lopen