Gezonde Quiche

De herfst geeft het startschot aan een periode met koude en natte dagen. Op die dagen grijp je al snel naar comfort food. Maar wie zegt dat comfort food niet gezond kan zijn?

Met dit recept voor quiche gebruik je quinoa in plaats van bladerdeeg. Bovendien kan je het recept aanpassen aan jouw smaak én koelkast.

Ingrediënten

  • 80g quinoa
  • 100g Griekse yoghurt
  • 150g geitenkaas
  • 240ml water
  • 6 eieren
  • 2 lente-uitjes
  • broccoliroosjes (gekookt)
  • rode ui
  • teentje look
  • verse kruiden: peterselie, bieslook, tijm (fijn gesneden)
  • eventueel andere groenten bv. wortels of champignons

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een ronde ovenschaal en leg er bakpapier in.

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking (meestal 8 – 10 min in kokend water). Giet de quinoa vervolgens door een zeef.
  2. Meng 1 ei door de quinoa tot alles mooi verdeeld is.
  3. Neem de ovenschaal en vorm een bodem met de quinoa. Gebruik de platte kant van een lepel om de quinoa aan te drukken tot een even basis.
  4. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
  5. Neem een grote kom en klop 5 eieren los met de yoghurt. Doe er vervolgens de lente-uitjes, rode ui, look en de verse kruiden bij. Meng alles goed door elkaar.
  6. Giet je mengsel op de bodem van quinoa en plaats er de gekookte broccoliroosjes en geitenkaas op. Je  kunt natuurlijk ook nog andere (gekookte) groenten bijvoegen.
  7. Kruid af met peper en zout en plaats de quiche in de voorverwarmde oven gedurende 35 min.

Smakelijk!

Psst… Wist je dat je een quiche zowel warm als koud kan eten?

Laat ons op sociale media weten wat je van het recept vindt! #ikjeunemie

Wij love lopen