Ikjeunemie

Hennepzaadjes: superfood voor superlopers!

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar je kunt ze in zo goed als elke winkel kopen: hennepzaadjes. Deze kleine zaadsoort is de proteïnekoning onder de zaden én bevat heel wat ijzer. Net die twee voedingsstoffen hebben lopers meer nodig dan een gemiddeld persoon, wat hennepzaad de ideale superfood voor lopers maakt.

Proteïne zorgt ervoor dat je spieren groeien en onderhouden blijven. Daardoor drinken veel sporters proteïneshakes die – jawel – ook in de hennepzaadvariant bestaan. Ijzer zorgt er dan weer voor dat zuurstof goed vervoerd wordt naar je spieren terwijl je aan het lopen bent. Sporters met lage ijzerwaarden zien hun loopprestaties drastisch verminderen. Verder bevat hennepzaad ook veel vezels, magnesium, calcium, vitamine E, omega 6 en omega 3… Kortom een voedingswaardenbommetje!

De zaadjes kunnen bij zo goed als elk gerecht gebruikt worden. Meng ze door je slaatje, pastasaus, soep of smoothie om je eten van een energiebooster te voorzien. Van de zaden wordt ook hennepmelk gemaakt, dat net als gewone melk gebruikt kan worden.

Hennepzaadjes zijn meer dan de zoveelste superfoodhype. Ze zitten bomvol voedingswaarden die net voor lopers uitermate welkom zijn. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Wij love lopen