Ikjeunemie

In het spoor van Benny

Wie verzot is op lopen heeft het tijdens de winter – en zeker de afgelopen dagen – niét makkelijk. Sommige lopers durven al eens een training overslaan om gezellig binnen te blijven, en gelijk heb je! Maar soms .. is het van niet anders kunnen. Benny staat binnen een week aan de start van de halve marathon in Barcelona. “Van het trainingsschema afwijken? No way!”.

Ikjeunemie vroeg Benny om ons woensdag 30/1 een dag lang een kijkje te geven in zijn leven. Én trainen voor een halve marathon, én fulltime werken, én gezond eten, .. hoe doe je dat? We zijn benieuwd. Let’s go!

07.03 uur - @thuis

Goeiemorgen!

Ik sta meestal op rond 7u en start elke werkdag met een work-out van 10 à 15 minuten. Ik focus me vooral op core-oefeningen en spierversterkende oefeningen, om te werken aan mijn ‘zwakkere’ spierketens.

Na de oefeningen start ik mijn dag áltijd met een goed ontbijt. Ik ontbijt al jaren met hetzelfde; muesli met fruit, yoghurt en fruitsap. En de fondant chocolade mag niet ontbreken natuurlijk! Ondertussen lees ik de krant.

07.56 uur - @werk

De kost verdienen met lopen zit er helaas niet in .. Ik werk fulltime bij Cool Solutions in Oostende, waar ik de sales (België) en de shipping doe. Leuke job, en niet ver, ideaal! De werkdag is vandaag voor de gelegenheid in een winters kleedje gehuld.

12.02 uur - @werk

Lunchtime!

Om 12u gaat mijn middagpauze in. Na mijn lunch (eenvoudige boterham met chocomelk) staat een korte training op het programma. Ik loop ’s middags meestal een tiental kilometers. Zo heb ik al getraind als ik thuis kom. Tijdens de (halve) marathonvoorbereiding train ik regelmatig twee keer per dag. Vanmiddag kies ik voor 10K loslopen, vanavond is afhankelijk van hoe de piste erbij ligt. Als alles goed gaat kies ik voor een tempo/intervaltraining.

Sprintje rond 12u40, want om 13u moet ik opnieuw aan het werk.

17.06 uur - @looppiste Oostende

Om 17u zit mijn dag erop.

Na het werk ga ik rechtstreeks door naar Oostende voor mijn tweede training. De wegen liggen er relatief goed bij, en de meeste sneeuw is al verdwenen. Woensdagavond train ik meestal op de piste van Hermes Oostende. Ze was sneeuwvrij, op enkele bevroren stukken en wat sneeuwsmurrie na, ik kon het erger treffen. Ik heb geen risico genomen en de (marathon)tempoblokken op staat gelopen.

Sjanske, de wind van vanmiddag was al serieus verminderd. (je woont aan de zee of niet ;))

19.34 uur - @thuis

Eenmaal thuisgekomen van de training, had mijn vrouwtje het avondeten al klaargemaakt. Wat een luxe! ’s Avonds heb ik wat gas teruggenomen: samen wat televisie kijken, en trainingen bekijken van enkele atleten die ik coach, om te zien hoe hun dag is verlopen.

Nu het trainingsniveau iets hoger ligt probeer ik het niet te laat te maken. Rond 22u30 duik ik mijn bed in.

Slaapwel, en tot de volgende!

 

Benny

Wij love lopen