Ikjeunemie

Joggen als het vriest, is dat wel gezond?

Nu we het einde van het jaar naderen, duiken de temperaturen stilaan richting het vriespunt. Is het wel gezond voor ons lichaam om buiten te lopen als de temperaturen zelfs 0°C niet meer halen?

Je hebt het misschien al gemerkt als je gaat lopen: tintelende handen, een bevroren topje van je neus, .. Winter is here! Je handen en gezicht zijn tijdens het lopen vaak blootgesteld aan de koude, terwijl de rest van je lichaam nog een beschermend laagje kledij heeft. Doordat je handen en gezicht afkoelen, zullen je bloedvaten zich vernauwen om te vermijden dat de rest van je lichaam afkoelt. Daardoor zal je bloeddruk gaan stijgen.

Een verhoogde bloeddruk hoeft niet meteen een probleem te zijn, je hartslag zal zich vanzelf aanpassen. Voor iets oudere mensen en mensen die hartproblemen hebben, is het toch aan te raden niet in de vrieskou te sporten. Om je training niet te laten schieten, kan je natuurlijk altijd de warmere omgeving van de sportschool opzoeken en tijdelijk de loopband gebruiken.

Dapper genoeg om de vrieskou te trotseren? Dan raden wij zeker handschoenen en een muts aan! Nog geen loopmuts in huis? Rep je dan naar de webshop om onze Ik jeune mie-loopmuts aan te schaffen, die zeer geschikt is voor de winter!

Wij love lopen