Lekkere granola bars!

Wij zijn allemaal dol op granola bars. Met appel, cranberry’s of zelfs chocolade, granola repen zijn de perfecte snack.

Maar hoe gezond zijn de granola bars van de supermarkt echt? Het blijkt dat ze vaak heel wat toegevoegde suikers bevatten. Dus besloten wij om zelf granola bars te maken.

‘Hoe moeilijk kan het zijn?’, dachten we en blijkt dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn!

Ingrediënten

100 gram havermout

75 gram walnoten (ongezouten)

100 gram cashewnoten (ongezouten)

125 gram pecannoten (ongezouten)

50 gram gedroogde cranberry’s

150 gram dadels

2 theelepels kaneelpoeder

2 eetlepels honing

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere noten en zaden, maar ook de cranberry’s kun je vervangen door bijvoorbeeld stukjes appel.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Ontpit de dadels en leg ze even in een kom met heet water. Hierdoor worden ze wat zachter en plakkeriger.

Neem een ovenschaal en leg hier bakpapier in.

Bereidingswijze

Mix de cashewnoten, walnoten, havermout, pecannoten, cranberry’s en stukjes dadel in de blender of keukenrobot. Blend het geheel tot een plakkerige massa.

Voeg daarna het kaneelpoeder en de honing toe. Mix alles nog eens door elkaar.

Giet vervolgens de massa in de ovenschaal en strijk het geheel glad.

Zet de ovenschaal in de oven voor 10-15 minuten.

Laat het daarna even afkoelen en snijd het geheel in repen.

Smakelijk en laat ons zeker weten wat je van het recept vindt op onze sociale media!

Wij love lopen