“Just do it!”

Amy De Brauwer is een Oostendse G-sportster. Ze loopt sinds een aantal jaar bij G-Team Achilles en is supergemotiveerd om verder te groeien als atlete.

Deze 18-jarige topper is nog maar 3 jaar bezig met lopen, maar heeft al een hele resem prestaties achter haar naam gezet. Goud op de 100m tijdens de Special Olympics Belgium, het Belgisch record verspringen met 4’36, Belgisch record op de 400m met 1’07”,  G-sportvrouw van het jaar in Oostende én aan het trainen voor de Special Olympics van 2023 in Berlijn met G-Team Achilles. Een atlete van internationaal niveau dus, die Amy!

Amy’s levensmotto is Just do it! en daar leeft ze naar met hart en ziel. Nooit de moed opgeven, doorzetten én er blijven voor vechten. Amy put er motivatie en een boost aan zelfvertrouwen uit. Daarom is het haar favoriete zin, niet enkel bij het sporten maar ook in het dagelijks leven.

Zelf gaat Amy heel goed om met haar mentale beperking. Ze heeft er naar eigen zeggen geen last van, en al zeker niet tijdens het lopen, wanneer ze iedereen razend vlug voorbijsteekt. Ook binnen haar G-Team Achilles voelt ze zich geweldig. Ze heeft er vrienden voor het leven gemaakt, die allen dezelfde passie delen: lopen. Amy merkt de beperking van haar teamgenoten niet. Voor haar is iedereen gelijk, hoe ze ook zijn.

Volgens trainster Christine is Amy een echt competitiebeest. Ze gaat elke uitdaging met plezier aan en werkt heel hard voor haar sport. Ook in de groep ondersteunt ze andere sporters en ondersteunen andere sporters haar. Amy put kracht uit het trainen in team en trekt zich op aan de aanwezigheid van haar vrienden. G-Team Achilles is een warme thuis voor sporters met een mentale beperking zoals Amy.

Ook naar de toekomst toe blijft Amy gemotiveerd. Ze wil haar sprinttijden continu blijven verbeteren en hoopt ook meer buitenlandse wedstrijden te lopen om ook die ervaringen mee te hebben. Ze is er in ieder geval op gebrand deel te nemen aan de wereldspelen van 2023 in Berlijn, zeker nadat ze haar tante Caroline goud (!) zag wegkapen op de Special Olympics in Abu Dhabi dit jaar. Zelf een olympische medaille halen zou een dream come true zijn voor Amy. Wij supporteren alvast voor deze fantastische meid!

Wij love lopen