Doe wel en zie niet om

Charline wil via Ikjeunemie vanuit haar eigen loopervaringen anderen aanzetten tot lopen en tips geven.  Ze vindt haar passie delen met anderen héél belangrijk, zeker in een tijd waar onthaasting en zorg voor ons lichaam hoog in het vaandel gedragen worden.

Deze 36-jarige werkt als bio-ingenieur bij de Vlaamse Landmaatschappij. In haar vrije tijd reist ze graag, wandelt ze met haar hond, maar doet ze vooral niets liever dan lopen.

Charline lopen in Meulebeke

Charline begon pas met lopen toen ze startte met haar hogere studies in Leuven. Daarvoor speelde ze tennis op hoog niveau, maar het was moeilijk om een plein en partner te vinden in de studentenstad. Dichtbij haar kot was er een piste en daar ging ze af en toe een rondje gaan lopen om haar conditie te onderhouden. Haar toenmalige vriend nam regelmatig deel aan wedstrijden en competitiebeestje Charline wou méér dan supporteren aan de zijlijn.

Wegwedstrijden vindt Charline het leukst: de sfeer, de supporters, niets kan daar aan toppen. De korte afstanden van de stratenlopen zoals 5k en 10k liggen haar trouwens ook het best.

Een gedreven persoon die zich altijd 100% inzet

Trainer Luc Carron omschrijft Charline als de meest gedreven persoon die hij kent. Ze zit zich altijd de volle 100% in, zelfs voor moeilijke trainingen of de dag na een wedstrijd. Niet alleen op sportief vlak, maar ook op haar werk en thuis geeft ze altijd het beste van zichzelf.

Luc en Charline kennen mekaar al meer dan twintig jaar, maar vier jaar geleden voor Charline hem persoonlijk om haar trainer te worden. Iets waar Luc eerst over twijfelde, maar achteraf gezien nooit spijt van gehad heeft. “Het is echt een plezier om met haar samen te werken.”

Charline en trainer
Een rooskleurige toekomst

Ondanks dat Charline op een leeftijd gekomen is dat anderen misschien zien als een afbouwstadium, merkt ze nog elke dag verbetering in haar prestaties. Aan stoppen denkt ze zeker niet. Ze wil vooral nog uitblinken in de 10 km-wedstrijden en Belgische Kampioenschappen. Ook haar coach Luc hoopt nog vele jaren met haar samen te werken zonder grote blessures.

Dat Charline de toekomst rooskleurig en optimistisch tegemoet gaat, weerspiegelt zich ook in haar levensmotto ‘Doe wel en zie niet om’. Volgens haar is het belangrijk om je niet druk te maken over negatieve gebeurtenissen en prestaties. De energie die je daar in steekt, kan je beter voor iets anders gebruiken. Daarom blikt Charline altijd met een open blik vooruit en probeert zo positief mogelijk te blijven.

Wij love lopen