Ikjeunemie

Van Start to Run tot prachtige prestaties!

Deze pittige dame begon 13 jaar geleden met een Start to Run en is nu niet meer te stoppen! Ze loopt door weer en wind en staat ze héél vroeg op om te kunnen trainen voor ze aan haar werkdag begint.

Chris begon 13 jaar geleden met lopen via Start to Run. Na een paar maand kon ze een vijftal kilometer lopen en deed ze enkele wedstrijden mee. Ze besloot om wat langere afstanden te beginnen lopen. Toen 28 kilometer lopen vlotter ging dan gedacht, begon ze te trainen voor haar eerste marathon.

Ze liep haar eerste marathon, de Nacht van Vlaanderen, onder de 4 uur. Het is en blijft haar mooiste marathon ooit.
Haar tweede marathon liep ze in Visé. En dit was haar verschrikkelijkste marathon. Verkrampt van haar tenen tot aan haar oren liep ze hem toch uit.
Haar beste tijd liep ze in Eindhoven in 2015. Daar liep ze onder de 3u20, iets wat voor haar onhaalbaar leek.
Chris traint 5 dagen in de week. Op werkdagen traint ze in Brussel. Dan staat ze om iets voor 5 op, neemt ze om 5u30 de trein om om 6u50 te kunnen beginnen lopen.
Eind 2015 werd Chris opgebeld door de redacteur van de Runner’s World. Ze was geselecteerd als één van de vijf kandidaten om in het dreamteam van 2016 te zitten. Voor Chris werd het een ongelooflijk traject!
Chris haar quote: maak van alles het beste.
Chris hoopt op een toekomst zonder blessures. Ze wil zo lang mogelijk op haar niveau blijven lopen, want dat doet ze doodgraag!
Wij love lopen