Liefde voor de sport én voor elkaar: Davy & Lies

Lopen is een prachtsport, zéker als je die passie kunt delen met de mensen die je het liefste ziet. Lies en Davy zijn twee jonge dertigers uit Wevelgem die zot zijn van lopen én van elkaar.

Lies groeide op met vader Geert als rolmodel. Hij liep snelle tijden, zowel op korte afstanden van 5 kilometer als op marathons. Het moet ‘m in de genen zitten, want ook Lies trok haar loopschoenen aan.

In het begin werden looptochtjes noodgedwongen afgewisseld met wandelpauzes, maar ondertussen loopt lies probleemloos in het spoor van haar vader. Ze loopt afstanden van 5 kilometer tot een halve marathon, maar geniet vooral van de korte afstanden.

Doel van Lies? Nòg sneller lopen en een aantal mooie overwinningen op haar naam kunnen schrijven.

In tegenstelling tot Lies, groeide Davy niet op in een loopnest. Zonder voorbeelden in zijn dichte omgeving stortte hij zich – net als veel andere jongens – op voetbal. Wat bleek? Het sjotten tegen de bal was niet echt zijn ding, het rennen over de grasmat des te meer. Voetballer Davy werd loper Davy en zijn loopinteresse groeide in sneltempo uit tot een passie.

Ondertussen is Davy een gekende naam in de loopwereld en vind je hem in het weekend steevast op loopwedstrijden.

Doel van Davy is om nog sneller te worden én om een marathon te lopen.

Meer te weten komen over Lies en Davy? Neem dan een kijkje op hun blog!

Wij love lopen