Hop hop hop, Achilles naar de top!

Christine Caron richtte het G-team Achilles op in april 2004 voor sporters met een mentale beperking. Het was een proefproject dat bestond uit vier atleten. Nu, 15 jaar later, zijn ze met meer dan twintig en schitteren hun atleten op verschillende kampioenschappen in binnen- en buitenland en zelfs op de Special Olympics.

G-Team Achilles
G-Team World Games LA
G-Team Achilles Special Olympics Antwerpen
G-Team Achilles
G-Team Achilles aflossing
G-Team Achilles medailles
Sport maakt de leden van G-Team Achilles sterker op alle vlakken

De roepnaam ‘Achilles’ heeft een bijzondere betekenis. De naam werd zorgvuldig gekozen, omdat de achillespees een zwakke en kwetsbare pees is in het menselijk lichaam. Ook deze atleten zijn kwetsbaar in de maatschappij, maar door het warme groepsgevoel in de club staan ze sterker in hun schoenen. Ze zorgen voor elkaar en bloeien helemaal open. Trainster Christine merkte zelfs dat kinderen met zware autisme opnieuw konden lachen en plezier maken.

De jongeren binnen het G-Team staan op het punt om te beginnen met werken, hetzij in een beschutte werkplaats of in een bezigheidstehuis. Door aan atletiek te doen en aan hun conditie te werken, geloven de trainsters dat ze beter presteren op de werkvloer dan diegene die niet sporten. G-Team Achilles is er dus niet alleen om mensen met een beperking te laten bewegen, ze vinden de algemene ontwikkeling van hun atleten heel erg belangrijk.

Leer G-Team Achilles beter kennen

De G-sporters doen niets liever dan lopen. Sprinten, lange afstand, verspringen; elk hebben ze een favoriet nummer. Maar het leukste van al is nog steeds samen lopen. G-Team Achilles is een (h)echte vriendengroep waar het plezier vanaf spat.

Wij love lopen