Run your own race: Kim Deprez

Kim is 36 jaar en woont op Heist-op-den-Berg. Hij is verloofd met Joni en heeft een dochtertje van  6 jaar. Kim begon 3 jaar geleden met lopen. In het begin kon hij nog niet echt genieten van het lopen, maar na een paar maand is het een echte passie geworden!

Zijn mooiste moment blijft zijn eerste marathon, die van Rotterdam. Zijn familie vriendin en dochtertje stonden op verschillende plaatsen naast het parcours. Een onbeschrijfelijke beleving!
Kim probeert 3 à 4 keer per week te gaan lopen. Als hij voor een marathon traint, start hij zo’n 3 maand op voorhand met een op maat gemaakt schema. Het schema bevat 4 trainingen en 1 training die hij kan overslaan. Hij probeert het lopen en het  gezinsleven goed te combineren. Zo probeert hij als ze naar familie of naar de zwemles moeten, naar daar te lopen.
Joni, de verloofde van Kim omschrijft Kim als een rustig persoon. Voor haar was het geen verrassing dat hij begon met lopen. Een mooi moment voor haar was de 100 kilometerrun tegen kanker. Ze ging samen met hun dochtertje supporteren. Het werd een emotionele finish.
Kim zijn quote is ‘Run your own race’, waarmee hij wil zeggen dat iedere persoon anders is. Iedereen heeft een ander doel en een ander tempo. Of je snel of hard loopt, topprestaties neerzet of voor persoonlijke overwinningen gaat, het is het bewegen en het plezier hebben erin dat telt.

Een tip die Kim nog wil meegeven aan andere sporters: blijf genieten van de sport en geloof in je doelen. Hoe klein of groot je doel of je droom ook is, als je er in gelooft, dan ga je het bereiken!

Wij love lopen