Geef alles, alleen niet op!

Natalie is een fantastische marathonloopster uit het Oost-Vlaamse Lebbeke. Een dame met pit, die leeft voor haar passie; lopen.

Om haar overtollige energie kwijt te spelen, begon Natalie recreatief met lopen tijdens haar studententijd. Al snel groeide de passie en sloot ze zich aan bij atletiekclub AC Lebbeke in haar hometown. Daar ontdekte ze dat veldlopen haar lag, maar ook de stratenlopen en langere afstanden. Het idee om over te schakelen naar marathons, kwam vanuit twee richtingen: haar toenmalige coach en haar overleden buurjongen.

Het einde van een verdrietig verhaal betekende het begin van een mooi verhaal

Haar eerste marathon liep Natalie ter ere van haar verongelukte buurjongen Thomas. Hij werd op zijn fiets aangereden vlak voor hun woning. Natalie schoot in actie en zocht een sponsor voor elke kilometer van de marathon in Eindhoven. Ze ontwierp ook speciaal een logo en liet T-shirts drukken.

Van de marathon zelf herinnert ze zich vooral de laatste 5 kilometer heel goed. Ze had het gevoel dat ze helemaal alleen op de wereld liep, maar wel met steun van bovenaf. Sinds dat moment kijkt ze bij elke finish even omhoog, omdat ze het gevoel dat Thomas er altijd bij is.

Marathon Eindhoven 2016
Lopen is de meest sociale sport

Veel mensen zien in lopen een ‘eenzame sport’. Die vergelijking gaat voor Natalie niet op. Naar een wedstrijd zal ze bijvoorbeeld nooit alleen gaan. Natalie loopt ook vaak samen met haar broer Tim en dat heeft hun band enorm versterkt. Ook op wedstrijden leert ze veel nieuwe mensen kennen.

“Dat sociale aspect vind ik het leukst van al. Samen met anderen werken naar een doel, op nieuwe plaatsen komen, genieten van de mooie natuur rondom ons én plezier hebben in onze sport.”

Wij love lopen