Ikjeunemie

POLL: Wedstrijden-bucketlist: hoeveel kan jij er afvinken?

Loopwedstrijden komen in alle kleuren (letterlijk) en formaten. Er is voor iedere loper wat wils. Ikjeunemie stelde een lijst op met runs die je mòet gedaan hebben. Hoeveel wedstrijden kan jij al afvinken van onze bucketlist? Check het hier

1. Een wedstrijd in je eigen gemeente/buurt

Bij een wedstrijd in je eigen gemeente of buurt ken je vaak heel wat deelnemers. Perfect dus om voor eens en altijd uit te maken of jij of je buurman nu eigenlijk de snelste van de straat zijn! Het is trouwens ook het ideale moment om al je supporters op te trommelen die met alle plezier langs de zijlijn jou zullen komen aanmoedigen.

2. Een kerstloop

In de gezelligste periode van het jaar worden ook de wedstrijden héél gezellig. Zet dus zeker een kerstloop op het programma dit jaar en zoek je beste loopkerstmuts uit! Wij waren er vorig jaar alvast bij tijdens Kerstloop Brugge en konden er de fantastische sfeer opsnuiven! Andere kerstwedstrijden vind je ook in De Haan, Waregem, Kortrijk, Stekene… Ook de Santaruns in Roeselare en Antwerpen en Middelkerke zijn supertoffe opties. Tijdens de kerstperiode vind je dus zeker een sfeervolle kerstloop in jouw buurt!

3. De Antwerp 10 miles

Eén van de grootste massa-loopevents van België. En één van de weinige waar je 16km kan lopen (10miles). Een ideale opstap voor wie van een 10K-run de overstap naar een halve marathon wil maken. Bovendien valt hier ook heel wat bekend volk te spotten. Wie weet ga jij dus niet enkel naar huis met een medaille maar ook met een selfie samen met één van jouw idolen!

4. Een night run

Lopen onder de sterrenhemel, dat geeft pas een zalig gevoel. In vele steden en gemeentes worden nightruns georganiseerd. Wij denken bijvoorbeeld al meteen aan de Ostend Night Run of de Nacht van Vlaanderen in Torhout.

5. Een urban trail

Bij een urban trail of cityrun gaat het niet zo zeer om de beste tijd neer te zetten. Je ontdekt er de stad met vrienden of familie die meelopen. Wat een urban trail bijzonder maakt is dat je niet enkel op straat loopt, maar ook door gebouwen als musea, winkels, gemeentehuizen én langs de bekendste monumenten van de stad. Een minicitytrip dus! In België zijn er bijvoorbeeld de Keytrade Urban Trails en de Coq Trail in De Haan.

Benieuwd hoe zo’n urban trail eraan toegaat? In onderstaande sfeervideo ontdek je wat meer over de Keytrade Urban Trail Series.

6. Lopen voor het goede doel

Lopen én een goed doel steunen gaan vaak hand in hand. Heel wat wedstrijden schenken een deel van het inschrijvingsgeld aan een goed doel. Je kan ongetwijfeld in jouw buurt heel wat wedstrijden voor goede doelen vinden, maar wij sommen er alvast een paar op: de warmathons voor de warmste week, de 100km-run voor Kom op tegen Kanker, 12-uren jogging tegen kanker in Tielt… en zo zijn er nog tientallen te vinden in België. Nogmaals een bevestiging dat de loopcommunity een héle warme community is.

Ikjeunemie was er bij op de 12-urenjogging tegen kanker, ontdek de warme sfeer en de honderden lopers en wandelaars die er het beste van zichzelf gaven voor het goede doel.

7. Een colorrun

Reken maar op leuke fotomomenten bij deze! Tijdens een colorrun vertrek je in een witte t-shirt en loop je elke kilometer door een andere kleurzone. Na 5km heb je dus alle kleuren van de regenboog en dat geeft geweldige fotomomenten!

8. Een marathon in het buitenland

De reden van menig marathonlopers om een reisje te maken? Een marathon in het buitenland! Je vindt marathons in zowat alle grote steden over heel de wereld. Kijk dus zeker of je volgende buitenlandse reisje er eentje wordt gekoppeld aan een wedstrijd want lopers geven deze wedstrijden heel vaak aan als hun favoriete loopwedstrijden!

9. Een obstaclerun

Ook heel populair zijn de obstacle runs zoals de Spartacusrun en de Vikingrun. Tijdens deze runs word je getrakteerd op – in heel wat modder beklede – klimmuren, glijbanen, bruggen, sluipgrotten… Kortom, heel wat obstakels die deze runs heel wat moeilijker, maar o-zo-leuk maken. Voor extra fun neem je jouw vrienden mee en werk je tijdens de obstakels samen. Een goede teamspirit gegarandeerd!

10. Een themarun

Je vindt wedstrijden in alle thema’s en je kunt ze zo gek niet bedenken! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om letterlijk te ‘lopen voor je leven’ tijdens een zombierun? Of maak het jezelf crazy-moeilijk tijdens een stilettorun – en nee, dit is niet enkel voor dames ;). Zelf gaven we ook al een loopreis naar Disneyland Parijs weg om er deel te nemen aan de Disney Run, waar je all-out kan gaan met je Disney-loopoutfit! Houd dus zeker onze pagina goed in de gaten, want wie weet loop jij je eerste themarun wel dankzij Ikjeunemie!

11. Ekiden

Last but not least: een ekiden! Deze wedstrijd draait rond teamspirit! Het is een vorm van Japanse marathon-estafette, waarbij 1 ploeg van 6 deelnemers de afstand van 42,195km in 6 deelafstanden aflegt. De aflossingen worden gedaan met een Tasuki, een lint dat rond het bovenlijf wordt gedragen en dat herinnert aan de Japanse oorsprong van een Ekiden.

Hoeveel nummers kan jij al afvinken van onze bucketlist?

Welke wedstrijden kan jij afvinken van onze bucketlist?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Wij love lopen